Baza wiedzy

Nasza Baza wiedzy została opracowana przy współpracy z dr inż. Ewa Lange z Katedry Dietetyki, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Anyż

Anyż

Anyż pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego, Bliskiego Wschodu i Egiptu.

Anyż Gwiaździsty

Anyż Gwiaździsty

Anyż gwiaździsty smakuje tak samo wspaniale, jak wygląda. Jest używany zarówno w kuchni orientalnej, jak i europejskiej.

Bazylia

Bazylia

Bazylia posiada charakterystyczny korzenny zapach i lekko kwaskowaty, chłodząco-orzeźwiający smak. Jest bardzo popularną przyprawą w kuchni włoskiej.

Cebula Suszona

Cebula Suszona

Cebula jest nieodzownym składnikiem niezliczonej liczby potraw, pochodzących z praktycznie każdej kuchni na świecie.

Chilli Cayenne (Pieprz Cayenne)

Chilli Cayenne (Pieprz Cayenne)

Papryka chilli cayenne pochodzi z Ameryki Południowej (środkowa Boliwia). Do Europy przybyła za pośrednictwem Krzysztofa Kolumba.

Chilli Młotkowane 3.000 SHU BIO

Chilli Młotkowane 3.000 SHU BIO

Papryczki chili zarówno świeże jak i suszone, czy sproszkowane są jedną z najpopularniejszych przypraw na świecie.