Baza wiedzy

Nasza Baza wiedzy została opracowana przy współpracy z dr inż. Ewa Lange z Katedry Dietetyki, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Papryka Ostra Węgierska

Papryka Ostra Węgierska

Papryka ostra węgierska jest bardziej pikantna i ma mocniejszy smak niż inne ostre papryki.

Papryka słodka

Papryka słodka

Papryka mielona słodka ma zdecydowanie delikatniejszy smak od papryki ostrej, dodatkowo ma w smaku charakterystyczną słodycz.

Papryka Wędzona Ostra

Papryka Wędzona Ostra

Papryka wędzona ostra to przyprawa znana i ceniona zwłaszcza w Hiszpanii (służy np. do produkcji słynnej kiełbasy Chorizo).

Papryka Wędzona Słodka (Pimenton de la Vera)

Papryka Wędzona Słodka (Pimenton de la Vera)

Papryka wędzona słodka odmiany pimenton de la vera to przyprawa znana i ceniona, zwłaszcza w Hiszpanii.

Papryka Węgierska Słodka

Papryka Węgierska Słodka

Papryka węgierska słodka ma zdecydowanie delikatniejszy smak od papryki ostrej węgierskiej.

Pieprz Biały

Pieprz Biały

Pieprz biały ma delikatniejszy smak od pieprzu czarnego, pozbawiony charakterystycznego szczypania w język.