Baza wiedzy
Nasza Baza wiedzy została opracowana przy współpracy z dr inż. Ewa Lange z Katedry Dietetyki, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Papryka Ostra Węgierska
Papryka ostra węgierska jest bardziej pikantna i ma mocniejszy smak niż inne ostre papryki.
Papryka słodka
Papryka mielona słodka ma zdecydowanie delikatniejszy smak od papryki ostrej, dodatkowo ma w smaku charakterystyczną słodycz.
Papryka Wędzona Ostra
Papryka wędzona ostra to przyprawa znana i ceniona zwłaszcza w Hiszpanii (służy np. do produkcji słynnej kiełbasy Chorizo).
Papryka Wędzona Słodka (Pimenton de la Vera)
Papryka wędzona słodka odmiany pimenton de la vera to przyprawa znana i ceniona, zwłaszcza w Hiszpanii.
Papryka Węgierska Słodka
Papryka węgierska słodka ma zdecydowanie delikatniejszy smak od papryki ostrej węgierskiej.
Pieprz Biały
Pieprz biały ma delikatniejszy smak od pieprzu czarnego, pozbawiony charakterystycznego szczypania w język.