Baza wiedzy
Nasza Baza wiedzy została opracowana przy współpracy z dr inż. Ewa Lange z Katedry Dietetyki, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Pieprz Czarny
Pieprz czarny pochodzi z Indii, powstaje z niedojrzałych, suszonych i fermentowanych owoców rośliny o tej samej nazwie.
Pieprz Różowy
Pieprz różowy, nazywany także czerwonym, którego ziarna nie są winne (fermentowane), pochodzi z francuskiej wyspy Reunion.
Pieprz Zielony
Pieprz zielony powstaje z niedojrzałych ziaren tej samej rośliny co pieprz czarny.
Pomidor Suszony
Pomidory suszone mogą być substytutem pomidorów świeżych lub koncentratu pomidorowego.
Rozmaryn
Specyficzny smak i aromat rozmarynu doskonale komponuje się z drobiem, rybami, jagnięciną, wołowiną, cielęciną, wieprzowiną oraz dziczyzną.