Baza wiedzy

Nasza Baza wiedzy została opracowana przy współpracy z dr inż. Ewa Lange z Katedry Dietetyki, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Sezam Czarny

Sezam Czarny

Czarny sezam charakteryzuje się nieco intensywniejszym smakiem od sezamu białego, jest lekko orzechowy, słodki i pozbawiony gorzkawego posmaku

Skórka Cytrynowa

Skórka Cytrynowa

Skórka cytrynowa jest używana jako dodatek do lodów, wypieków, kremów do ciast, a także do dań wytrawnych.

Skórka Pomarańczowa

Skórka Pomarańczowa

Skórka pomarańczowa ma delikatny, słodko-gorzki smak i owocowy aromat. Gotowana, nadaje potrawom egzotyczny smak.

Sól Himalajska

Sól Himalajska

Sól Himalajska ma biało-różowy kolor, jest on zależny od koloru skały z której pochodzi.

Sól Morska Wędzona Duńska

Sól Morska Wędzona Duńska

Sól Morska Wędzona Duńska to kryształki soli z morza martwego, wędzone drewnem bukowym na zimno, zgodnie z długowieczną duńską tradycją, stosowaną pierwotnie przez Wikingów.

Sól Perska (Irańska niebieska)

Sól Perska (Irańska niebieska)

Sól perska jest to sól kamienna pochodząca z Iranu. Jej nietypowa niebieska barwa sprawia, że jest niezwykle rzadka.