Baza wiedzy
Nasza Baza wiedzy została opracowana przy współpracy z dr inż. Ewa Lange z Katedry Dietetyki, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Sezam Czarny
Czarny sezam charakteryzuje się nieco intensywniejszym smakiem od sezamu białego, jest lekko orzechowy, słodki i pozbawiony gorzkawego posmaku
Skórka Cytrynowa
Skórka cytrynowa jest używana jako dodatek do lodów, wypieków, kremów do ciast, a także do dań wytrawnych.
Skórka Pomarańczowa
Skórka pomarańczowa ma delikatny, słodko-gorzki smak i owocowy aromat. Gotowana, nadaje potrawom egzotyczny smak.
Sól Himalajska
Sól Himalajska ma biało-różowy kolor, jest on zależny od koloru skały z której pochodzi.
Sól Morska Wędzona Duńska
Sól Morska Wędzona Duńska to kryształki soli z morza martwego, wędzone drewnem bukowym na zimno, zgodnie z długowieczną duńską tradycją, stosowaną pierwotnie przez Wikingów.
Sól Perska (Irańska niebieska)
Sól perska jest to sól kamienna pochodząca z Iranu. Jej nietypowa niebieska barwa sprawia, że jest niezwykle rzadka.