Baza wiedzy
Nasza Baza wiedzy została opracowana przy współpracy z dr inż. Ewa Lange z Katedry Dietetyki, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Korzeń Kurkumy
Kurkuma jest przyprawą powszechnie stosowaną na Wschodzie i Bliskim Wschodzie.
Kozieradka Ziarno
Nasiona Kozieradki pospolitej są używane jako przyprawa stosowana do marynat, potraw mięsnych, makaronów oraz pieczywa.
Kwiat Gałki Muszkatołowej
Kwiat muszkatołowy to koronkowa osnówka otaczająca nasienie muszkatołowca.
Liść Curry
Liście curry jest to przyprawa używana w kuchni indyjskiej, będąca suszonymi liśćmi drzewa Bergera koenigii.
Liść Kolendry
Liście kolendry są przyprawą mającą bardzo szerokie zastosowanie kulinarne.