Baza wiedzy
Nasza Baza wiedzy została opracowana przy współpracy z dr inż. Ewa Lange z Katedry Dietetyki, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Melisa
Ze względu na swój delikatny cytrynowy smak, melisa ma ogromny potencjał kulinarny.
Mięta Spearmint
Mięta spearmint, czyli mięta zielona ma nieco delikatniejszy smak od mięty pieprzowej, gdyż zawiera mniej mentolu.
Nasiona Gorczycy Białej
Gorczyca biała jest stosowana głównie jako przyprawa do pikli, marynat, musztardy, sosów oraz mięs.
Nasiona Gorczycy Czarnej
Gorczyca czarna jest przede wszystkim głównym składnikiem ostrej musztardy.
Oregano
Oregano jest ważnym ziołem w kuchni. Do przyprawiania smaku, używa się liści, które mogą mieć lepszy smak i aromat w suszonej postaci niż świeżej.
Papryka ostra
Papryka ostra mielona dodaje potrawom pikanterii, jest jednak delikatniejsza od chilli.